Sant'Andrea

 
 
Sant'Andrea är en liten ö som ansluter till Vignole. Det är bara en bro över en grävd kanal, canale difensivo, som skiljer ön från resten av den militära delen av Vignole.

Ön är det samma som sitt ståtliga fort med samma namn som ön, Forte di Sant'Andrea. Ritat av arkitekten Michele Sanmicheli på 1500-talet men nu försummat. Som så många andra öar och byggnader i Venedigs lagun.

 

 

- Klick för större bilder och bläddra -

 
 
Men Forte di Sant´Andrea är välbyggt och har någorlunda stått emot tidens tand. så jag hoppas verkligen att det blir av. Planerna som finns för att rädda fortet åt eftervärlden.
 
Det var här ute i havgapet mot Adriatiska havet, mellan forte Andrea och ön Lido, som Sposalizio del Mare, äktenskapet med havet, som ägde rum varje år på Kristi himmelsfärdsdag.
 
Från början som en försoning med havet, som senare gick över till en ceremoni att symbolisera Venedigs herravälde på havet.
 
Det hela började runt 1000-talet. När det så småningom övergick till ett äktenskap med havet skänkte Dogen varje år en guldring till havet med ord som Ti sposiamo, mare. In segno di vero e perpetuo dominio. Som gifter sig med havet, som ett tecken på sann och evigt herravälde.
 
 

Klicka för större bild

 

Venedig en ö i lagunen  -  Öarna i lagunen  -  Poveglia a tutti  -  Pesten och doktorn  -  Maskernas Venedig
Historiska Masker  - Carnevale di Venezia  -  Commedia dell´arte  -  Venezia  -  Resa hit och dit  - 
  Bevingat Lejon  -  Risi e bisi  -  Fiesta del Redentore  -  Berömda Broar  -  Ponte di Rialto   - 
  Ponte dei Sospiri  -  Ponte del DiavoloLa Biennale  Info Kontakt

 

 

 

 ANNONS