San Giuliano

 

 
San Giuliano är en smal remsa mark som finns direkt på vänster sida när man kommer ut på bron Ponte della Libertā i riktning ut till Venedig.
 
Idag helt övergiven och med starkt eroderande strandlinje på grund av vågrörelser från all båttrafik som passerar ön.
 
I dokumentation från 1261 kan man utläsa att det redan 1152 fanns ett kloster, San Giuliano del Buon Albergo och något slag av sjukhus på ön.
 
År 1209 byggdes ett försvarstorn på ön till försvar mot Treviso längre in i landet. Samtidigt som man med pålar i lagunen kunde styra upp trafiken till och från Venedig längre ut i lagunen. Allt för att kunna ta upp någon form av tull för att få passera ön.
 
Konstruktionen med pålar (Pali) gjorde att man kunde blockera trafiken och på så sätt lägga ut ett fungerande handelsembargo. Denna typ av lås kom sedan att beskrivas som en Palada.
 
Fransmännen 1805 -1814 lämnar ön och försvarstornet rivs för en egen försvarslinje med bland annat Forte Marghera lite längre in i landet.
 
1823 uppfördes en byggnad som delades för finansiell förvaltning och den andra för militära ändamål. Ön hann bli helt övergiven under den korta tid på ett och halvt år som Republiken San Marco existerade. (17 mars 1848 till 22 augusti 1849).
 
Sedan dess har inget gjorts eller hänt på San Giuliano, mer än att den hela tiden minskar i storlek.
 
 

Klicka för större bild

 

Venedig en ö i lagunen  -  Öarna i lagunen  -  Poveglia a tutti  -  Pesten och doktorn  -  Maskernas Venedig
Historiska Masker  - Carnevale di Venezia  -  Commedia dell´arte  -  Venezia  -  Resa hit och dit  - 
  Bevingat Lejon  -  Risi e bisi  -  Fiesta del Redentore  -  Berömda Broar  -  Ponte di Rialto   - 
  Ponte dei Sospiri  -  Ponte del DiavoloLa Biennale  Info Kontakt

 

 

 

 ANNONS