Isola Santo Spirito

 

 
Ön ligger i södra delen av lagunen mellan San Clemente och Poveglia. Historien om Santo Spirito och munkar går tillbaks till 1140. Olika brödrarskap avlöste varandra fram till 1430.

San Clemente blev hemvist för eremiter och under några år förvandlades klostret till tryckeri för musikböcker.

1656 beslutar påven Alexander VII att eremiterna ska lämna ön.  Venetianska senaten kunde då sälja Santo Spirito och få in kontanter för att bekosta kriget mot Candia (Kreta).

Venedig förlorade kriget mot Candia och ön blev åter tillflyktsort för munkar, nu från Candia. 1806 sparkades dom ut av Napoleon som plundrade både kyrka och kloster och rev gamla byggnader för att ge plats åt militärbaracker och lagerbyggnader.

När vi är framme vid 1965 har ön farit illa under ett stort antal otaliga uppsägningar som varit genom århundraden och senast 2002 och 2003. Då såldes ön till ett fastighetsbolag med säte i Venedig. Nu skulle det bli ytterligare ett hotellkomplex på en av lagunens öar var det tänkt.

Så här framställdes ön i ett försäljnings material..

- "Santo Spirito Island ligger tio minuters båtfärd från Markusplatsen och nära Giudecca och Lido . Ön har en rik kulturhistoria som går tillbaka till XII-talet, då ön var säte för ett kloster. Senare blev den samlingsplats för ambassadörer, diplomatiska delegationer, kungliga familjer och ädla resenärer tack vare sin unika charm. San Spirito kan enkelt anpassas till investerarnas behov. Det skulle kunna bli en idealisk plats för en prestigefylld hotell eller lyxiga bostäder". ( Prislappen var 28.000.000 € )

Fortsatt är ön i stort förfall och en övergiven plats.
 

 

Venedig en ö i lagunen  -  Öarna i lagunen  -  Poveglia a tutti  -  Pesten och doktorn  -  Maskernas Venedig
Historiska Masker  - Carnevale di Venezia  -  Commedia dell´arte  -  Venezia  -  Resa hit och dit  - 
  Bevingat Lejon  -  Risi e bisi  -  Fiesta del Redentore  -  Berömda Broar  -  Ponte di Rialto   - 
  Ponte dei Sospiri  -  Ponte del Diavolo La Biennale  Info Kontakt

 

 

 

 ANNONS