Isola Sacca Sessola

 

Sacca Sessola är en av de större öarna i lagunen med sina 16 hektar. Men det är ingen naturlig ö. Den skapades så sent som 1870 av muddermassor från utbyggnaden av den  kommersiella hamnen Santa Marta. Ön går även under namnet L'Isola delle Rose. Den var tänkt för trädgårdar med frukt- och grönsaksodlingar.

I början av 1900-talet användes ön som sjukhus. Kolera och senare behandling av lungtuberkolos. Under åren byggdes en kyrka och och sjukhuset utvidgades med nya byggnader..

1979 upphörde verksamheten och ön fick förfalla. Under 1990-talet hade UNESCO ett centrum på ön för marina vetenskaper och teknik.

2000 såldes hela ön till ett privat multinationellt bolag  En omvandling av ön till ett stort hotellkomplex med över 200 rum. Öppning är planerad till mars 2015 som JW Marriott Venice Resort & Spa. Ön och hotellet kommer att marknadsföras under namnet Rose Island.

Sacca Sessola är den andra ön i lagunen som sålts till privata finansiärer för att bli "hotellöar". Den andra ön i lagunen är San Clemente där det 2003 öppnades ett femstjärnigt lyxhotell.
 

 

Venedig en ö i lagunen  -  Öarna i lagunen  -  Poveglia a tutti  -  Pesten och doktorn  -  Maskernas Venedig
Historiska Masker  - Carnevale di Venezia  -  Commedia dell´arte  -  Venezia  -  Resa hit och dit  - 
  Bevingat Lejon  -  Risi e bisi  -  Fiesta del Redentore  -  Berömda Broar  -  Ponte di Rialto   - 
  Ponte dei Sospiri  -  Ponte del Diavolo La Biennale  Info Kontakt

 

 

 

 ANNONS