La Certosa

 

 

La Certosa tillsammans med ön som ligger utanför, Sant'Andrea var det tidigare den stora porten och vägen in till Venedig.

Ön La Certosa har som så många andra öar i lagunen en lång historia som börjar med kloster, kyrkor, munkar och nunnor. För att sedan bli militära öar, för att sluta försummade och förfallna.

Första klostret kom till ön alla redan i början på 1200-talet. På 1500-talet drabbades ön av pestens härjningar och man övergav en del av öns byggnader.

Början av 1700-talet påbörjades restaureringar av både byggnader, kyrka och klocktornet på ön.

År 1804 kom ett beslut som gällde Venedig, att man inte fick begrava sina avlidna i omedelbar närhet till kyrkorna.

Planer fanns då på att anlägga den nya kyrkogården på La Certosa. Men beslutet blev i stället ön San Michele, idag Venedigs kyrkogårds ö.

Fransmännen med Napoleon beslöt 1807 att munkarna skulle bort från La Certosa och ön blev ett stort militärt ammunitionsförråd.

Den 3 januari 1953 exploderade en vagn fylld med handgranater och sju personer dog. 1958 övergavs så det sista ammunitionsförråd. 1968 övriga små baracker.

Så hände det något 1997 efter närmare 40 år av försummelse och förfall av ön. Förslag kom om att låta ön tillsammans med den närliggande Sant'Andrea att ingå i en stadspark.

År 2004 påbörjade renovering av byggnader på den södra delen av ön. Nu en marin anläggning för främst rodd- och segel entusiaster. Arbetet fortsätter nu med olika förslag som vägs och blöts inför en framtida stadspark.

Klicka för större bild

 

Venedig en ö i lagunen  -  Öarna i lagunen  -  Poveglia a tutti  -  Pesten och doktorn  -  Maskernas Venedig
Historiska Masker  - Carnevale di Venezia  -  Commedia dell´arte  -  Venezia  -  Resa hit och dit  - 
  Bevingat Lejon  -  Risi e bisi  -  Fiesta del Redentore  -  Berömda Broar  -  Ponte di Rialto   - 
  Ponte dei Sospiri  -  Ponte del DiavoloLa Biennale  Info Kontakt

 

 

 ANNONS