 |
|
|
|
Recept på Tirimasu
(recept för fyra men
räcker till två) |
|
2 äggulor
2 msk socker
250 g mascarpone
Rivet citronskal från liten citron
1 dl kall espresso. Brist på
espresso? Ta i alla fall starkt
kaffe
2 cl Amaretto - Disaronno
En si så där 12 savoiardikex
Kakaopulver till toppgarneringen. |
|
|
1 |
Vispa upp äggulorna
riktigt pösigt med socker. I med det
rivna citronskalet. |
|
|
2 |
Fördela hälften av
savoiardikexen i glas,
form eller vad du
använder. Själv föredrar
jag glas. Så man vet
"hur nånga man tagit. |
|
|
3 |
Droppa hälften av
blandningen kaffe/Amaretto
- Disaronno
över kexen. |
|
|
4 |
Täck
över med hälften av
mascarponekrämen. |
|
|
5 |
Lägg sedan
i resten av
savoiardikexen ovanpå
mascarponekrämen. |
|
|
6 |
Droppa återstoden av
kaffe/Amaretto -
Disaronno
blandningen på kexen. |
|
|
7 |
Täck
alltihopa med vad som är
kvar av
mascarponekrämen. |
|
|
8 |
Jämna
till och låt den sedan
stå och bli kall i
kylskåpet. En 4-5 timmar
behövs säkert. Om du nu
kan hålla fingrarna i
styr.. |
|
|
9 |
Nu
kan du pudra över med
kakaon innan servering..
Buon Appetito |
|
|
|
Tira mi su
översätts närmast till
ett "dra mig upp" eller
mer översatt till
svenska språket "pigga
upp mig". |