Tiramisu är väl något som vi alla förknippar med Italien. En riktigt tradionell dessert. Innehåller söta italienska savoiardikex, espresso, Amaretto och mascarponeost. En krämig fet italiens färskost gjord på komjölk. I allra värsta fall kan man använda crème fraîche eller vispad grädde. Glöm inte bort amaretton. Här kommer nu receptet...

Hittar du inte Amoretto på Systemet? Förklaringen är enkel. Amaretto heter numera Disaronno. Samma vätska bara ett nytt namn..

 

 

   
  Recept på Tirimasu  (recept för fyra men räcker till två)
  2 äggulor
2 msk socker
250 g mascarpone
Rivet citronskal från liten citron
1 dl kall espresso. Brist på espresso? Ta i alla fall starkt kaffe
2 cl Amaretto - Disaronno
En si så där 12 savoiardikex
Kakaopulver till toppgarneringen.
   
1 Vispa upp äggulorna riktigt pösigt med socker. I med det rivna citronskalet.
   
2 Fördela hälften av savoiardikexen i glas, form eller vad du använder. Själv föredrar jag glas. Så man vet "hur nånga man tagit.
   
3 Droppa hälften av blandningen kaffe/Amaretto - Disaronno över kexen.
   
4 Täck över med hälften av mascarponekrämen.
   
5 Lägg sedan i resten av savoiardikexen ovanpå mascarponekrämen.
   
6 Droppa återstoden av kaffe/Amaretto - Disaronno blandningen på kexen.
   
7 Täck alltihopa med vad som är kvar av mascarponekrämen.
   
8 Jämna till och låt den sedan stå och bli kall i kylskåpet. En 4-5 timmar behövs säkert. Om du nu kan hålla fingrarna i styr..
   
9 Nu kan du pudra över med kakaon innan servering.. Buon Appetito
   
  Tira mi su översätts närmast till ett "dra mig upp" eller mer översatt till svenska språket "pigga upp mig".

 

Venedig en ö i lagunen  -  Öarna i lagunen  -  Poveglia a tutti  -  Pesten och doktorn  -  Maskernas Venedig
Historiska Masker  - Carnevale di Venezia  -  Commedia dell´arte  -  Venezia  -  Resa hit och dit  - 
  Bevingat Lejon  -  Risi e bisi  -  Fiesta del Redentore  -  Berömda Broar  -  Ponte di Rialto   - 
  Ponte dei Sospiri  -  Ponte del DiavoloLa Biennale  Info Kontakt

 

 


 ANNONS


 
 ANNONS